Despre noi

„Noi suntem ceea ce mâncăm”. Acest fapt este afirmat de Ayurveda, ştiinţa vieţii antice indiene. Dacă acest fapt este adevărat – dacă este adevărat că tot ceea ce introducem în corpul nostru devine parte din noi – atunci nu doar a se hrăni, dar şi a se trata devine o provocare îndrăzneaţă şi o mare responsabilitate.

Pentru cine vrea să se menţină în formă, a şti mai mult, prin urmare, nu este un obicei cultural,  ci o adevărată strategie de autoapărare.

Dieta Tisanoreica nu se bazeaza pe ceaiuri sau pastile, dupa cum am fost obisnuiti pana acum, ci pe alimente cu continut ridicat de proteine, minerale, vitamine si fibre. In plus, spre bucuria celor care iubesc alimentele savuroase, aceasta dieta transforma produsele interzise in alimente de consumul carora te poti bucura si slabi in acelasi timp: paste, orez, pizza, inghetata, capuccino, supe, biscuiti, briose, etc.

Ce are in plus aceasta fata de celelalte diete existente pe piata si de ce este dieta la care apeleaza multe staruri din Italia si SUA? De obicei, o dieta de reducere a caloriilor se bazeaza pe clasicul principiu „mananca mai putin, în mod echilibrat”. O logică dupa care ar trebui sa putem slabi, mancand de toate, dar in cantitati reduse. Asa apare insa riscul ca mancand cate un pic din toate, in definitiv, sa ne lipseasca un pic din toate, sa acumulam carente care ne pot afecta sistemul imunitar si chiar imbolnavi . Mai mult chiar, reducerea masei slabe sta totodata si la originea faimosului „efect yo-yo”, acel cerc vicios în care, odată finalizată dieta, rapid se va redobândi greutatea pierdută (iar uneori, chiar şi câteva kilograme în plus faţă de punctul de plecare).

Dieta Tisanoreica are un principiu de functionare pe cat de simplu, pe atat de eficient: pe de o parte se elimina aproape in întregime zaharurile si grasimile, iar pe de alta parte sunt furnizate proteine pure pentru a împiedica organismul să reduca metabolismul de bază care are drept consecinta pierderea de masă musculară. Putem adauga faptul ca este o dieta scurta (maxim 40 de zile) cu efecte de durata pe care o recomandam oricui vrea sa slabeasca (indiferent de numarul de kilograme) sau sa elimine acumularile de grasime din anumite zone (coapse, abdomen, etc). De mentionat este ca dupa ce terminam aceasta dieta, efectul yo-yo nu apare; nu crestem din nou in greutate, pielea nu devine flasca, tocmai datorita faptului ca aceasta dieta actioneaza doar asupra grasimilor nu si asupra masei musculare.

Alta particularitate cu adevarat revolutionara a acestor produse o constituie faptul ca ele nu contin zahar, conservanti, alcool sau gluten, astfel, aceste produse pot fi consumate chiar de catre persoanele diagnosticate cu diabet. De asemenea, dieta restabileste nivelul trigliceridelor, regleaza colesterolul, functia tiroidala, afectiuni hormonale si poate chiar fi folosita in ameliorarea unor diferite diagnosticari precum tumori de faza incipienta… si unul dintre cele mai importante aspecte ale acestor produse alimentare folosite in dieta este faptul ca actioneaza benefic, la nivel cerebral, asupra sistemului nervos central, eliminand starile de anxietate, oboseala psihica si fizica. Cu alte cuvinte, orice efect advers pe care il resimteam in timpul utilizarii unor diete obisnuite, dispare, iar un element extrem de important este faptul ca exista studii prin care se certifica faptul ca in timpul consumului acestor alimente ale dietei Tisanoreica se poate face efort fizic intens.

In ultimii doi ani s-au multiplicat studiile care sustin utilitatea acestei diete si în cazul unor afectiuni grave precum sindromul ovarului polichistic (de multe ori asociat cu obezitatea), tumori cerebrale şi chiar şi asupra SLA (Scleroza Laterală Amiotrofică), cunoscută ca maladia Lou Gehrig, boala Charcot sau boala neuronilor motori.

Dieta de 3 zile – este folosita de catre persoanele care au avut un eveniment sau o masa putin mai exagerata (de exemplu nunta). Aceasta dieta este special creata pentru a elimina apa din organism si pentru a nu ne ingrasa, chiar daca exageram cu mancatul.

Dieta de 6 zile – este folosita pentru a elimina apa din organism si pentru a slabi cateva kilograme (2-4 kg) intr-un timp foarte scurt. Se poate folosi inainte de un eveniment important, pentru a arata impecabil in rochia/costumul dorit. Aceasta dieta se va gasi in curand si in farmacii, centre de sanatate, clinici de specialitate, etc.

Dieta de 40 de zile – aceasta dieta se adreseaza persoanelor care necesita eliminarea unui surplus de greutate, intre 5 si 15 kg. Dieta este alcatuita din doua faze: faza intensiva si faza stabilizatoare. Fiecare faza dureaza 20 de zile si pentru fiecare se construieste un regim alimentar zilnic care sa contina alimentele preferate de catre pacient. Aceasta dieta se elibereaza de catre medic, numai in baza unor analize de sange.

În această primă fază, sunt suspendate aproape în întregime zaharurile – atât cele lente cât şi cele rapide, alcoolul şi grăsimile. Dat fiind faptul că aportul de zaharuri şi grăsimi este practic nul, în timp ce – în mod contrar – masa musculară continuă să primească nutrimente, organismul nu va mai putea să-şi scadă metabolismul de bază şi va fi constrâns – după arderea, în aproximativ două zile, a cantităţilor de zaharuri înmagazinate în ficat şi în muşchi (glicogen) – să recurgă la propriile rezerve: grăsimile corporale. Dacă în mod normal, în prezenţa glucozei, grăsimile urmează o anumită cale metabolică, în absenţa zaharurilor ele trebuie să apuce pe o cale metabolică alternativă denumită „cetogeneză”. corpurile cetonice sunt deosebit de importante pentru Sistemul Nervos Central, care le poate utiliza în scop energetic înlocuind zaharurile care, în condiţii normale, reprezintă singura sursă de energie. Cetoza poate fi comparată cu un tren, care pleacă încet-încet şi apoi începe să accelereze. În acest timp, tot la fel de progresiv se reduce şi greutatea corporală. În timpul acestei perioade, se pot consuma numai Alimentele Tisanoreica (Preparate şi Extracte), carne, peşte şi legume; de preferinţă verzi. Este fundamental să nu se consume deloc zaharuri, alcool, în caz contrar cetoza se va opri imediat. Ar fi de ajuns, de exemplu, un simplu măr, aliment care în sine nu îngraşă, pentru a bloca întregul proces. În tipul fazei Tisanoreica intensive pancreasul este într-adevăr pus în repaus. Un eveniment cu adevărat important, deoarece acest organ – din cauza unei alimentaţii bogate în carbohidraţi tot mai rafinaţi (zahăr, pâine albă, paste făinoase) – este supus zilnic la o muncă titanică, care îl constrânge să producă o mare cantitate de insulină cu scopul de a aduce valoarea glicemiei din sânge la parametri normali. Prin consumul exagerat de carbohidraţi, mai ales al celor rapizi, pancreasul tinde, dacă se poate spune astfel, să „se dea peste cap” şi să producă mai multă insulină decât ar fi necesar, determinând valori ale glicemiei sub cele normale. Consecinţa este că organismul simte lipsa zaharurilor şi trebuie să facă faţă, de cele mai multe ori, din nou stimulului foamei (aşa-numita „foame pe fond nervos”).

• Faza stabilizatoare

Dacă în faza intensivă s-a obţinut o slăbire evidentă şi de dorit acum, în această fază trebuie să facem ca organismul să înţeleagă că aceasta este noua greutate corporală care trebuie neapărat „fixată”. se reintroduc, în mod treptat, carbohidraţi cu indice glicemic scăzut (pâine şi paste făinoase, de preferat integrale) şi grăsimi, stimulând uşor funcţia pancreasului, după o perioadă de repaus. În acest fel, organul se „trezeşte”: ca şi cum s-ar reseta un computer după un crash al sistemului, pentru reluarea funcţionării corecte.
Este vorba de o fază cu adevărat foarte importantă care, cu cât durează mai mult, cu atât ajută mai mult la consolidarea greutăţii corporale atinse. Este evident şi că, în această perioadă, trebuie evitate cu rigurozitate alimentele cu indice glicemic mare, mai ales alcoolul, zaharurile pure şi fructele.

• Cea de a treia fază: de menţinere

Se poate spune că, în acest moment, ce a fost mai greu s-a făcut. Am reuşit să slăbim şi am reuşit să stabilizăm „greutatea ideală”, acum trebuie numai să fim puţin atenţi, să nu uităm regula de aur: să ne iubim. În această fază, reintră în joc dieta echilibrată, care necesită calcularea caloriilor necesare pentru menţinerea greutăţii atinse. O dietă care trebuie să urmărească nu numai cantităţile corecte, ci şi mai ales, calitatea caloriilor de consumat: în alimentaţie nu este adevărat că toate caloriile sunt la fel. Această fază este foarte importantă deoarece Dieta Tisanoreica, chiar dacă nu comportă „efectul yo-yo” cu pierdere de masă slabă, nu poate şi nu trebuie considerată drept un „vaccin” împotriva obezităţii. Este bine deci, să păstrăm legătura cu medicul nostru, mergând la consult cel puţin de două ori pe an. Acestea sunt ocazii de a intra într-un stadiu nou de conştientizare şi responsabilitate faţă de noi înşine şi faţă de ceilalţi. În timpul acestei faze, se recomandă utilizarea Extrasului Tisanoreica 21 pentru supleţe, care ajută la păstrarea siluetei, prin ţinerea sub control a apetitului şi care purifică organismului.

FOARTE IMPORTANT!
Dieta Tisanoreica… Nu pentru toata lumea
 Cei care au patologii grave sau disfunctii ale ficatului si ale rinichilor
 Femeile care sunt insarcinate sau care alapteaza
 Cei care sufera de diabet zaharat, insulino-dependenti
 Cei care au probleme cu inima
 Cei care au probleme psihice si sunt sub tratament medicamentos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>