Referinte

Gianluca Mech GIANLUCA MECH este moştenitorul unei tradiţii pe bază de plante medicinale care a văzut, timp de secole, familia sa în centrul artei şi secretelor fitoterapiei. Faimoasa formă galenică denumită „Decottopia” – terapia celor „zece plante” – datează, în fapt, din anul 1500, din timpul în care minorităţile protestante din regiunea piemonteză Langhe – fiind izolate din punct de vedere social şi geografic – puteau avea încredere doar în natură şi ingeniozitate pentru a se trata. Ca o arcă ce călătoreşte în timp, Decottopia a ajuns în zilele noastre prin generaţiile familiilor Bonardo, Balestra şi Mech, fiind încărcată de întreaga tradiţie preţioasă şi de experienţa celor care nu puteau să trateze boala prin principii active izolate şi care încercau să „trateze sănătatea”.

Dieta Tisanoreica® este o dietă fito-cetogenică, deoarece îmbunătăţeşte şi controlează corpii cetonici prin intermediul utilizării plantelor. Este vorba despre o dietă hipoglucidică, normoproteică şi hipocalorică care permite organismului să se hrănească în mod complet chiar şi într-o fază de dezechilibru precum cea din timpul procesului de slăbire, utilizând sprijinul puternic al plantelor.

Sfatul D-lui Gianluca Mech este să “ tratați sănătatea înainte de boală, să echilibrați ceea ce lipsește și să nu dezechilibrați ceea ce este în armonie”.

Garofita NicolaeGAROFITA NICOLAE – doctor GAROMED

Dieta Tisanoreica ne învaţă să înţelegem ce este o porţie alimentara corectă, să avem o alimentaţie sănătoasă şi să mâncăm în mod regulat fără a sări peste mese.
Vorbind în special de sănătate, putem spune că cel care merge pe calea dietei Tisanoreica®, nu doar pierde cu uşurinţă din greutate, dar reduce considerabil nivelul de colesterol şi concentraţia de acid uric din organism. Din acest ultim motiv, la multe persoane se reduc văzând cu ochii durerile artritice.

În baza experienţei mele, aş sugera acest tratament oricui vrea să slăbească (indiferent de numarul kilogramelor), dieta Tisanoreica® fiind evaluata de catre pacienţii noştri ca fiind uşor de abordat si plăcută deoarece nu îi lasă flămânzi şi nici nu îi împiedică să aibă o viaţă socială normala.

Dr. Antonio PaoliPROFESOR DR. ANTONIO PAOLI- Universitatea din Padova

Tisanoreica ® am cunoscut-o prin intermediul unor persoane care o utilizau. Ulterior mi s-a propus să o testez în cadrul unui studiu controlat, randomizat şi în „testare oarbă” împreună cu departamentul de Anatomie şi Fiziologie de la Universitatea din Padova, lucru pe care l-am acceptat cu entuziasm, cunoscând deja bazele fiziologice care sunt fundamentele acestui tip de alimentaţie. Noutatea, pentru mine, erau mâncărurile (aşa-zisele „Preparate”) care au permis o elevată conciliere a pacienţilor aflaţi în faza de testare, şi utilizarea de produse ca „Extracte de plante”.

Datele demonstrează că Dieta Tisanoreica permite să se reducă grăsimea corporală cu o oxidare mai bună a grăsimilor (verificată prin măsurarea coeficientului respirator care exprimă raportul dintre CO2 emis şi oxigenul consumat şi care indică ce tip de „carburant” se foloseşte), dar mai permite şi îmbunătăţirea cadrului lipidic al sângelui, prin reducerea de trigliceride şi de colesterol LDL. Însă, lucrul cel mai interesant, pentru mine şi pentru pacienţi, este faptul că folosirea extractelor de plante a permis reducerea şi aproape chiar eliminarea efectelor colaterale deranjante şi binecunoscute ale dietei VLC (Very Low Charb Diet) si anume constipaţia, halitoza şi în anumite cazuri, durerea de cap deoarece, plantele permit îmbunătăţirea utilizării corpilor cetonici în scop energetic.

Dr. Antonio PaoliDR. MARIA ASSUNTA FANCELLI – Specialist în Ştiinţa Alimentaţiei la Spitalul din Versilia, Secţia Boli Metabolice

Dintr-un studiu făcut pe mai mult de treizeci de pacienţi cu diabet de tip 2, pot afirma faptul că Dieta Tisanoreica® poate fi folosită modulând consumul zilnic a celor trei macronutrienţi fundamentali: carbohidraţi, lipide şi proteine. Mai ales introducând un aport proteic superior faţă de cel prevăzut in „dieta mediteraneană”, am reuşit să îmbunătăţim cadrul metabolic al acestor pacienţi. Dieta Tisanoreica ® cu felurile sale de mâncare bine echilibrată în aportul proteic şi îmbogăţite cu extrase fitoterapeutice, nu face doar ca ficatul să folosească aminoacizii introduşi în exces pentru a sintetiza glucidele, astfel încât să menţină constantă glucoza în sânge, dar permite şi îmbunătăţirea folosirii grăsimilor în scop energetic. Această dietă utilizează, ca principiu, faptul că în timp ce carbohidraţii şi proteinele pot fi convertite în grăsimi, cota acestora din urmă care se pot transforma în glucide fiind practic neglijabilă. Deci, grăsimile trebuie să fie oxidate şi consumate de către organism. Proteinele, la rândul lor, se pot transforma în glucide însa contrariul acestei transformări este imposibil. În timpul Dietei Tisanoreica® trebuie acordată atenţie faptului că se activează eliberarea grăsimilor din ţesuturi, disponibilizarea grăsimilor în sânge permite utilizarea acestora în scop energetic şi economiseşte utilizarea de zaharuri necesare pentru funcţionarea cerebrală şi a proceselor energetice de oxidare. În acest mod se observă o scădere a gluconeogenezei hepatice, o îmbunătăţire a secreţiei pancreatice a insulinei şi o diminuare musculară şi adipoasă a rezistenţei la insulină.

În opinia mea, acest tip de dietă are o semnificaţie importantă, deoarece am observat la pacienţii noştri o reducere a trigliceridelor din ţesutul hepatic, poate şi muscular, probabil o creştere a lipolizei cu o îmbunătăţire a rezistenţei la insulină. Sunt în măsură, oricum, să spun că Dieta Tisanoreica® îmbunătăţeşte cadrul metabolic al pacienţilor afectaţi de diabetul de tip 2, sau sindromul metabolic care este la baza acestei patologii.

Dr. Lorenzo Cenci – Nutritionist al Centrului de Studii Tisanoreica din Italia recomanda ca metoda foarte simpla si totodata comoda de scaderea a colesterolului si a trigliceridelor din sange folosirea mixurile din plante realizate conform procedeului Decottopia (extragerea substantelelor esentiale din plante, fara a le distruge proprietatile curative).

Fiecare planta din mix contribuie la reglarea unei anumite functii a organismului, impreuna completandu-se si restabilind echilibrul acestuia.

In ce consta dieta Tisanoreica? Metoda patentanta de doctorul Gianluca Mech consta în folosirea mixurilor din 10 plante, realizate conform procedeului Decottopia, de extragere a substantelor esenţiale, fara a le distruge proprietaţtle curative.

Fiecare planta din mix contribuie la reglarea unei anumite functii a organismului, împreuna completându-se, restabilind echilibrul sii ducand la scaderea colesterolului si a trigliceridelor din sange si apoi la slabire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>